Hero APL online 2023


Ta chansen till kompetensboost du också!


 Under september och oktober erbjuder vi flertalet kostnadsfria Apple Professional Learning-sessioner. Utbildningarna är på 50 minuter och hålls online och riktar sig till dig som använder iPad eller Mac i pedagogisk verksamhet. Antalet platser är begränsat så anmäl dig redan idag!

 

ANMÄLAN


Detta kommer online-sessionerna att handla om.

Designa lärande.

Tisdag 19/9 kl 15.30

Mia Hasselblad visar hur hon i sitt klassrum jobbar för att ge sina elever ett designat lärande. Du lär dig dessutom hur man med hjälp av egenskapande mallar i Keynote, Pages och Numbers kan boosta elevernas engagemang och individualisera lärandet!

Ritprata i förskolan.

Onsdag 20/9 kl 15.30

Fredrik Söderlund visar flera exempel på hur man skapar egna mallar i Keynote bland annat och hur dessa förenklar ditt arbete med barnen. Hur kan en traditionell samling förstärkas? Hur blir barnen delaktiga och kreativa? Vill du kanske också bli agent i Fredriks agentbyrå...?

Alla kan skapa.

Torsdag 21/9 kl 15.30

För att skapa spel och interaktiva sagor i Keynote använder sig Belmina Omerhodzic av Keynote. Hon visar dessutom hur man kan länka för att skapa spel för ett mer lustfyllt lärande och för att alla ska kunna ta till sig kunskap på det sätt som passar dem bäst.

Microsoft Office 365+ på iPad.

Tisdag 26/9 15.30

Monica Cardozo visar det bästa med MS 365+ i Apples ekosystem samt Onenote i kombination med penna. Använd din iPad som tavla – då blir du fri att röra dig i klassrummet och dina elever får behålla allt ni gör på lektionen. Du kan även spela in din röst. Med Teams har eleverna en läscoach. iPad ger alla möjligheten att träna läsning på sitt sätt.

Dokumentera barns lärande i förskolan, förskoleklass och lågstadiet.

Onsdag 27/9 kl 15.30

Med Numbers kan du systematiskt samla bevis för lärande. Det är enkelt att följa upp lärandemål och se varje barns utveckling för att individanpassa aktiviteterna. Monica Cardozo visar hur man använder tabeller, emojis, bilder, checkboxar och villkorlig formatering för att skapa mallar som underlättar din planering.

AR gör barnen aktiva i förskolan.

Torsdag 28/9 kl 15.30

Simon Melin visar hur förskolan kan arbeta med AR i undervisning där barn är aktiva i sitt lärande. Barnen skapar, utforskar, beskriver, upplever och visualiserar med stöd av AR i sitt lärande. Apparna Sketches school och ArMakr kommer att användas. Han kommer även visa Reality composer och hemsidan Sketchfab.com

Differentiering och ökad motivation.

Tisdag 3/10 kl 15.30

Språkstöd, språkutveckling och differentiering med iMovie, Clips, KeyNote och Röstmemon. Johan Sköld visar hur våra elever använder iPad för att få språkstöd, träna uttal, redovisa med film och dokumentera muntligt.

Tillgänglighet och anpassningar.

Onsdag 4/10 kl 15.30

Tiga är silver, tala är guld – eller? Med hjälp inbyggda möjligheter i iPadOS kan du lätt anpassa och göra dina lektioner tillgängliga för alla. Skanna med kameran och få uppläst text samt diktering på iPad. Med Microsoft Translator kan du även få texten översatt och uppläst på målspråket med iPad – Ulrika Jonson visar hur.

Aktiviteter som höjer motivationen.

Torsdag 5/10 kl 15.30

Mia Hasselblad kommer visa olika sätt hon använder iPad på för att höja motivationen bland sina elever. Hur maximerar man lärande i klassrummet? Jo, genom meningsfullhet och engagemang. Hon visar hur man med hjälp av appar på iPad uppnår detta.

ChatGPT som stöd i förskolan.

Tisdag 10/10 kl 15.30

Förskolans läroplanen är tydlig med att digitaliseringen ska förstärka vår undervisning. Kan ChatGPT hjälpa till med det i förskolan? Som medforskande pedagog? Med källkritik? Med språkutveckling? Fredrik Söderlund kommer visa exempel på hur du kan använda ChatGPT idag.

Anpassa och nå alla elever.

Torsdag 12/10 kl 15.30

Om hur du kan jobba och skapa i Numbers för att anpassa och nå alla elever. Belmina Omerhodzic visar i denna workshop hur hon använder sig av Numbers för att skapa anpassat material som gynnar alla elever.

 


Hero APL online 2023


Frågor? Tveka inte att kontakta oss på apl@macsupport.se!