CG2700S

Eizo Monitor Coloredge CG2700S

23 699kr

Eizo Monitor Coloredge CG2700S

Eizo Monitor Coloredge CG2700S

23 699kr
Webblager:
Finns i lager
Leveranstid: 2-3 arbetsdagar från webblager
Stäng
Urb it levererar inom 1 timme

Beskrivning

Produktbeskrivning

EIZO ColorEdge CG2700S står för kompromisslös precision för kreatörer med de högsta kraven. Den integrerade kalibreringssensorn möjliggör helautomatisk kalibrering av 16-bitars 3D-LUT. True Black-panelen har en maximal ljusstyrka på 400 cd/m² och de förinstallerade HDR-föruppsättningarna gör CG2700S särskilt lämplig för efterproduktion av HDR-videoinnehåll. Fogra-certifieringen bekräftar att CG2700S också är optimalt utrustad för kraven på prepress. De många anslutningarna inkluderar också en USB-C-port och en LAN-port. Detta gör CG2700S idealisk för användning med mobila högpresterande datorer, som bekvämt kan anslutas med bara en enda kabel. Bild- och datasignaler kan sedan överföras via denna kabel - samtidigt kan den bärbara datorn laddas med upp till 92 watt. De integrerade USB-hubben, HDMI- och DisplayPort-anslutningarna samt det medföljande ljusskyddsskyddet avrundar de imponerande funktionerna i CG2700S.

Enastående skarp bildkvalitet

Skärmen har en imponerande upplösning (2560 x 1440), ett mycket bra kontrastförhållande på 1600:1 och en ljusstyrka på 400 cd / m².  Du kan till exempel redigera grafik och bilder ner till på pixelnivå. Som en extra fördel är textkonturerna tydliga och exakta. LCD-panelen med IPS-teknik (Wide Gamut) möjliggör en betraktningsvinkel på 178 grader, vilket möjliggör att nyansen och kontrasten förblir stabila för betraktaren.

Stort färgutrymme för mättade färger

För att kunna använda hela färgspektrumet hos moderna kameror behöver du en bildskärm med största möjliga färgrymd. Först då är det möjligt att visuellt bedöma och redigera de mättade nyanserna i filen. Det är därför IPS-panelen på ColorEdge CG2700S täcker till exempel det större AdobeRGB-fotoomfånget samt CMYK-utskriftsskalan ISO-coated V2 till mer än 99 %. Detta innebär att det fulla färgspektrumet hos moderna kameror representeras på bästa möjliga sätt och utan tonhopp. Och en exakt simulering av utskriftsresultatet i softproof vyn garanteras också.

Smidiga övergångar och gradienter tack vare 16-bitars LUT och 10-bitarsläge

LUT (look-up-table) på CG2700S använder interna beräkningar med 16 bitar för ett extremt högt färgdjup och utsignalerna med upp till 10 bitar. Detta ger miljarder nyanser för att beräkna, vilket effektivt förhindrar visningsfel som orsakas av bildskärmen, till exempel ränder eller clipping, vilket kan leda till tonbrytningar i gradienter eller onödiga färger i gråskalor. Även fina nyanser och strukturer i mörka eller mycket mättade områden i bilden kan visas på ett differentierat och detaljerat sätt.

Digital Uniformity Equalizer: perfekt rendering över hela skärmen

Varje enskild bildskärmspanel mäts exakt över hela ytan på EIZO-fabriken. Eventuell uniformitet i ljusstyrka och onödig färg, detekteras och avlägsnas. Denna process (Digital Uniformity Equalizer) garanterar att identiska färger alltid ser likadana ut under bildskärmens hela livslängd, oavsett var de visas. Endast på detta sätt är exakt bildbehandling och retuschering möjlig.

Inbyggd kalibreringssensor för självkalibrering

En integrerad kalibreringssensor säkerställer att du uppnår maximal färgnoggrannhet. Sensorn är perfekt anpassad till monitorn, tar hänsyn till miljöpåverkan som ljus och korrelerar bildens mitt med bildens kant. Detta säkerställer ett jämnt resultat över hela bildskärmen. Sensorn är placerad i ramen och förlängs endast vid mätningar. Detta innebär att ingen extern kalibreringsanordning behövs och att bildskärmens färgåtergivning alltid är optimal. CG2700S är utrustad med den senaste sensortekniken, vilket gör att den kan kalibreras om i medan man arbetar. Så du kan fortsätta arbeta med program som inte är färgkritiska medan bildskärmen kalibrerar. Sensorn tar bara upp en liten mängd utrymme på skärmen under kalibreringen och stör därför inte.
Kalibrering kan också ske helt automatiskt vid definierbara tider, även om datorn är avstängd eller inte alls ansluten till bildskärmen.

Toppmodern anslutning med USB-C

Bildsignal, USB-dataöverföring samt strömförsörjning med upp till 92 W Watt, allt detta och mer kan realiseras med en enda USB-C-kabel. Detta gör ColorEdge CG2700S till den centrala dockan i det grafiska arbetsflödet.  Kringutrustning som mus, tangentbord eller skrivare kan anslutas direkt till USB-A-portarna på bildskärmen
LAN-port/RJ45 för att säkerställa en stabil nätverksanslutning
Bildskärmen har en dedikerad LAN-port för att säkerställa en kabelansluten nätverksanslutning. Bärbara datorer och datorer kräver att ovan nämnda USB-C kabeln ansluts till CG2700S för att få nätverksåtkomst via bildskärmen.

Med andra ord, inget behov av en extern dockningsstation

True Black Display:

Mörka toner visas ofta svagt eller urtvättat på LCD-skärmar. True Black förbättrar kontrastförhållandet och mörka toner verkar djupare – särskilt när man tittar på monitorn från sidan

Stabil färgåtergivning på bara tre minuter

Det tar en traditionell bildskärm minst 30 minuter för ljusstyrkan, kromaticiteten och tonvärdena att stabiliseras, medan ColorEdge CG2700S bara behöver tre minuter. Det innebär att användarna vet att de på ett tillförlitligt sätt kan lita på bildskärmens färger inom en kort tid efter att de har slagits på

Stabil display tack vare branschledande AI

För att säkerställa att gradering, färg, ljusstyrka och andra egenskaper alltid visas korrekt även när omgivningstemperaturen ändras är ColorEdge CG2700S utrustad med en inbyggd temperatursensor.  Den mäter noggrant bildskärmens interna temperatur, medan en AI-assisterad korrigeringsalgoritm skiljer mellan olika temperaturförändringsmönster och beräknar en exakt justering i realtid.
Allt för att skapa en så uniform skärm som möjligt under dagens alla timmar.

HDR-gamma

ColorEdge CG2700S stöder de två gammakurvorna för HDR-video: HLG-kurvan (Hybrid Log-Gamma) och PQ-kurvan (Perceptual Quantization). Upp till maximal ljusstyrka på 400 cd/m², vilket säkerställer CG2700S ett meningsfullt intryck av det bearbetade HDR-materialet, så att en HDR-referensmonitor som ColorEdge CG3146 ofta bara krävs i det slutliga produktionssteget.

Gamut pre-sets för film- och videoproduktion

De valbara pre-sets för färgrymderna DCI-P3, BT.709 och BT.2020 är exakt kalibrerade ex-works och säkerställer att man arbetar med korrekta gammavärden. Dessutom är färglägen för PQ (DCI och BT.2100) och HLG (BT.2100) för visning av HDR-innehåll också förinställda på fabriken. Ljusstyrkan för varje förinställning kan enkelt justeras och kalibreras om tack vare den integrerade kalibreringssensorn.

Perfekt för video- och filmproduktion:

Filmer spelas normalt in vid 24 fps. De verkar därför onaturliga med den konventionella bildskärmsåtergivningen på 60 Hz. Bildskärmen stöder en bildfrekvens på 24 och 60 Hz. Det innebär att du kan visa och redigera ditt filmmaterial när det togs. HDMI-signaler med uppdateringsfrekvenser på 60, 50, 30, 25 och 24 Hz stöds. Bildskärmen har också I/P-konvertering.

5-års garanti

5-årsgarantin täcker alla komponenter inklusive LCD-panelen*. EIZO tillverkar sina produkter vid sina egna fabriker för att möjliggöra noggrann kontroll över produktionskvaliteten och se till att varje bildskärm byggs för att hålla.

*Användningstiden är begränsad till 30 000 timmar. Certifierad för kvalitet och prestanda